Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Diet tips: Το γιαούρτι και η δίαιτα σου!

yogurt-beU

Συμβουλές για να εκμεταλλευτείτε το γιαούρτι και τις ιδιότητες του, και να χάσετε τα κιλά σας.

Όταν είστε σε κάποιο πρόγραμμα για την απώλεια βάρους, μπορείτε να αντιληφτείτε ότι υπάρχουν κάποιες απαγορεύσεις σχετικά με τα φαγητά, αλλά και τα dressing, που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε.


Ωστόσο μια δίαιτα, δεν σημαίνει αυτόματα αυστηρός προγραμματισμός και μετά να νιώθετε και ενοχές αν κάποια στιγμή παρεκκλίνετε από το πρόγραμμα σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα διαβάσετε πως μπορείτε να αντικαταστήσετε τις αγαπημένες σας σάλτσες αλλά και επιδόρπια με το γιαούρτι. Το γιαούρτι όπως γνωρίζεται μέχρι τώρα, είναι προϊόν το οποίο δεν περιέχει πολλά λιπαρά και είναι γεμάτο με ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, Βιταμίνες Α, D, K. Επίσης η ποσότητα πρωτεΐνης, που περιέχουν, είναι σημαντικές τόσο για την υγεία των ενηλίκων, όσο και για τη σωστή διατροφή.

Να θυμάστε πάντα ότι το γιαούρτι μπορεί και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και βοηθάει όλο το πεπτικό σύστημα να αποδώσει τα μέγιστα οφέλη στον οργανισμό.

Ποια είναι τα μυστικά και πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το γιαούρτι;

  • Χρησιμοποιήστε το γιαούρτι σε συνδυασμό με φρούτα και ιδίως μήλα και μπανάνες, για να πετύχετε χαμηλότερη πρόσληψη λιπαρών αλλά και να έχετε και ένα δροσερό σνακ τώρα το καλοκαίρι.
  • Μπορείτε να αναπληρώσετε αγαπημένα σας γλυκά, που περιέχουν κρέμες, με γιαούρτι. Έτσι, οποιοδήποτε έδεσμα, δεν θα χάνει στη γεύση, αλλά θα περιέχει και πρόσθετα ωφέλιμα στοιχεία.
  • Θα κάνετε κάποιο πάρτι με σνακ και άλλα εδέσματα; Αναπληρώστε όλες τις σάλτσες σας, με γιαούρτι και αφαιρέστε κρέμες με πολλά λιπαρά. Αν χρησιμοποιήσετε και καρυκεύματα, όπως κανέλλα και πιπέρι Καγιέν, δεν θα πάρει κανείς μυρωδιά και θα το ευχαριστηθούν κιόλας.
  • Θέλετε επειγόντως παγωτό και δεν ξέρετε τι να κάνετε, αφού είστε σε δίαιτα; Τότε πάρτε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και κόψτε και ψιλοκομμένες φράουλες. Θα διαπιστώσετε ότι είναι το απόλυτο έδεσμα του καλοκαιριού.

Με τους παραπάνω τρόπους μπορείτε να έχετε και το τερπνόν και το ωφέλιμο με πολύ έξυπνες κινήσεις και να διατηρείτε την σιλουέτα σας, πάντα σε φόρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου