Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τί πρέπει να κάνετε «πάντα» στη διατροφή σας;

large - Copy (2)

3 συμβουλές που πρέπει να ακολουθείτε πάντοτε και παντού.

Να τρώτε λαχανικά και πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα : Δεν μιλάμε φυσικά για τηγανητά, τυλιγμένα με τυρί  ή κονσερβοποιημένα λαχανικά . Μόνο τα φρέσκα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Επίσης έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες και  σας κρατάνε πλήρης .  Παράλληλα με τα λαχανικά , βεβαιωθείτε ότι έχετε πρωτεΐνες . Αρκετές μελέτες όλα αυτά τα χρόνια έχουν δείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στο σωστό «χτίσιμο» τη μυϊκή μάζα και στην σωστή καύση λίπους.

Τρώτε υγιεινά λίπη : Ξεχάστε ό, τι νομίζατε ότι ξέρατε για δίαιτες χαμηλών λιπαρών. Τα υγιεινά λίπη βοηθούν στη μείωση της LDL ( κακής) χοληστερόλης και στη αύξηση την HDL ( καλή ) χοληστερόλη. Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το λίπος της κοιλιάς . Ενσωματώστε τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη στα γεύματά σας , αποφεύγοντας τα κορεσμένα. Το αβοκάντο , το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί είναι κάποιες καλές επιλογές .

Προσέξτε τι τρώτε : Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή είναι να φροντίζετε εσείς τα γεύματά σας. Το μαγείρεμα στο σπίτι πρέπει να γίνει καθημερινή συνήθεια για εσάς . Μια άλλη συμβουλή είναι να κρατάτε νερό και υγιεινά σνακ στην τσάντα , στο αυτοκίνητό σας, και στην τσάντα γυμναστηρίου . Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπείτε στον πειρασμό να φάτε κάτι απ’έξω όταν είστε εν κινήσει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου