Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας-Χάστε λίπος με 5 εύκολα tips



1.   Βάλε τις φυτικές ίνες στην καθημερινή σου διατροφή

Το πρόβλημα που έχεις (που δεν είναι και πρόβλημα, εδώ που τα λέμε, αλλά γεγονός) και ενδίδεις διαρκώς σε «ατασθαλίες» μπορεί σίγουρα να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού σου βάρους. Ποια είναι η λύση; Αύξησε την ποσότητα των φυτικών ινών που περιλαμβάνονται στη διατροφή σου, γεγονός που θα βελτιώσει την υγεία του στομάχου και του πεπτικού σου σωλήνα, καθώς σύμφωνα με τις έρευνες οι φυτικές ίνες έχουν θετική επίδραση στο μεταβολισμό σου.

Οι ίνες βρίσκονται σε τρόφιμα όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά, υγιεινά λιπαρά και άπαχες πρωτεΐνες, αλλά το πρόβλημα με τις φυτικές ίνες είναι ότι είναι συχνά δύσκολο να τις απορροφήσεις. Για να διορθώσεις αυτό το πρόβλημα, αντικατέστησε όλους τους απλούς υδατάνθρακες με ινώδεις υδατάνθρακες. Για παράδειγμα, αν καταναλώνεις τακτικά γλυκά, αντικατέστησέ τα με φρούτα. Και αν αγαπάς τα ζαχαρούχα δημητριακά το πρωί για πρωινό, αντικατέστησέ τα με βρώμη.

2. Αντικατέστησε τους υδατάνθρακες με λαχανικά

Αν ψάχνεις έναν ακόμη λόγο για να αντικαταστήσεις τους απλούς υδατάνθρακες με τους σύνθετους και τα ινώδη λαχανικά, σου παρουσιάζουμε τον πιο σημαντικό. Οι απλοί υδατάνθρακες μπορεί να προκαλέσουν αύξηση της ινσουλίνης, μιας ορμόνης που αυξάνει την όρεξη. Από την άλλη, οι σύνθετοι υδατάνθρακες έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, διατηρώντας τα επίπεδα της ινσουλίνης χαμηλά ενώ ελέγχουν παράλληλα την όρεξή σου, λόγω του ότι είναι δύσκολοι στην χώνεψη.

3. Να παίρνεις τις βιταμίνες σου

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, οι βιταμίνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κινητοποίηση του λίπους και σε βοηθούν να χάσεις βάρος. Η βιταμίνη C είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα, δεδομένου ότι είναι απαραίτητη για την παραγωγή διάφορων αμινοξέων που βοηθούν στην καύση λίπους.

Εκτός από αυτό, μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του λίπους που καίγεται έως και 50%. Οι βιταμίνες Α και Β διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του στρες σε χαμηλά επίπεδα, αφού αν το άγχος σου είναι μεγάλο, το σώμα αποθηκεύει το λίπος αυτόματα - κάτι που σίγουρα δεν θέλεις.

4. Πιες πράσινο τσάι

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι δεν είναι μόνο πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει το μεταβολισμό σου και να καταστήσει πιο εύκολο για το σώμα σου να κάψει επιπλέον θερμίδες.

5. Πιες καφέ τη σωστή ώρα

Εκτός από το πράσινο τσάι, η κατανάλωση καφεΐνης σε καθημερινή βάση μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των αποτελεσμάτων για την απώλεια λίπους αυξάνοντας τον μεταβολισμό σου. Η καφεΐνη λειτουργεί επίσης ως ανασταλτικός παράγοντας της όρεξης. Η κατανάλωση καφεΐνης πριν από την εκγύμανσή σου μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις επιπλέον θερμίδες, γι' αυτό προσπάθησε να να πιεις ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ, περίπου 30 λεπτά πριν πας στο γυμναστήριο. Θα σου δώσει επιπλέον ενέργεια και την αυτοσυγκέντρωση που απαιτείται για να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα προπονήσεων σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου