Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τι να τρώτε για να καταπολεμήσετε την γρίπη;



Η διατροφή είναι απαραίτητη για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο μπορεί να προσφέρει προστασία από τις εποχικές ασθένειες, όπως η γρίπη, καθώς και από άλλα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας, των αλλεργιών, της μη φυσιολογικής ανάπτυξης των κυττάρων και του καρκίνου.

Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τα παρακάτω θρεπτικά συστατικά, ώστε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα:

Πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη αποτελεί μέρος του αμυντικού μηχανισμού του σώματος. Καταναλώστε τροφές που περιέχουν πρωτεΐνη, όπως θαλασσινά, άπαχο κρέας, πουλερικά, αυγά, φασόλια, μπιζέλια, προϊόντα σόγιας, και ανάλατους ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Βιταμίνη Α
Η βιταμίνη Α βοηθά στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και σας προστατεύει από μολύνσεις, διατηρώντας το δέρμα, το στομάχι, τα έντερα και το αναπνευστικό σύστημα υγιείς. Πάρτε αυτή την ανοσοποιητική τόνωση της βιταμίνης από τις τροφές, όπως τις γλυκοπατάτες, τα καρότα, το λάχανο, το σπανάκι, τις κόκκινες πιπεριές, τα βερίκοκα, τα αυγά ή από τα τρόφιμα που είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη Α, όπως το γάλα και τα δημητριακά.

Βιταμίνη C
Η βιταμίνη C σας προστατεύει από τη μόλυνση, διεγείροντας τον σχηματισμό των αντισωμάτων και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Συμπεριλάβετε τη βιταμίνη C στη διατροφή σας, καταναλώνοντας πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια, κόκκινες πιπεριές, παπάγια, φράουλες, χυμό ντομάτας ή τρόφιμα εμπλουτισμένα με βιταμίνη C, όπως μερικά δημητριακά.

Βιταμίνη Ε
Η βιταμίνη Ε λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Πάρτε βιταμίνη Ε, από τα εμπλουτισμένα δημητριακά, τους ηλιόσπορους, τα αμύγδαλα, τα φυτικά έλαια, τα φουντούκια, το φυστικοβούτυρο και το σπανάκι.

Ψευδάργυρος
Ο ψευδάργυρος συμβάλλει ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργήσει σωστά και μπορεί να βοηθήσει τις πληγές να επουλωθούν. Ο ψευδάργυρος μπορεί να βρεθεί στο άπαχο κρέας, στα πουλερικά, στα θαλασσινά, στα γαλακτοκομικά, στα προϊόντα ολικής αλέσεως, στα φασόλια και στα καρύδια.

Άλλα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Β6, το φυλλικό οξύ, το σελήνιο, ο σίδηρος, καθώς και τα πρεβιοτικά και τα προβιοτικά, επίσης, μπορούν να επηρεάσουν την ανοσοαπόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου