Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Οι υδατάνθρακες που επιτρέπονται στην καλοκαιρινή σιλουέτα σας

carbs

Ποιες επιλογές έχετε λίγο πριν φορέσετε το μπικίνι σας.

Οι υδατάνθρακες είναι μία από τις πιο «παρεξηγημένες» κατηγορίες φαγητών. Οι περισσότερες γυναίκες τις αποβάλλουν σχεδόν εντελώς από την διατροφή τους, γιατί πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα χάσουν περισσότερο βάρος. Αυτή είναι μία λανθασμένη άποψη, ξεκινώντας από τον αρχικό κανόνα που λέει ότι από μία διάτα ή ένα διατροφικό πλάνο δεν πρέπει να λείπει καμία κατηγορία φαγητού.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προσέξετε ποιους επιλέγετε, με τι τους συνδυάζετε και τι ώρα τους τρώτε.

Δημητριακά: Είναι η ιδανική πρόταση για το πρωινό σας. Σας γεμίζουν ενέργεια και σας κρατάνε χορτάτους. Πρέπει να προτιμήσετε αυτούς που περιέχουν βρώμα και δεν έχουν ζάχαρη. Συνοδέψτε τα με γάλα χαμηλών λιπαρών και λίγο μέλι αν θέλετε να είναι πιο γλυκά.

Ψωμί και ζυμαρικά: Ποιος σας είπε ότι απαγορεύονται. Προτιμήστε ολικής αλέσεως και δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Επίσης καλό είναι να τα τρώτε μέχρι το μεσημέρι και να προσέχετε με τι τα συνδυάζεται.

Ρύζι: Πείτε ναι στο καστανό ρύζι και όχι στο λευκό. Φυσικά προσέξτε και πως θα το μαγειρέψετε. Το τσιγάρισμα με λάδι δεν ενδείκνυται. Βραστό με λίγο αλάτι είναι ιδανικό για να συνοδέψει το πιάτο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου