Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Η επιθυμία για σοκολάτα οφείλεται στις ορμόνες; Μύθος!

Αν αποδίδετε τα 3 περιτυλίγματα σοκολάτας δίπλα από το κρεβάτι σας στο περοεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, σας έχουμε νέα: δεν συνδέονται οι λιγούρες σας με την περίοδο!

Σίγουρα το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο αποτελούσε μια καλή δικαιολογία για να… καταβροχθίζετε τις σοκολάτες δυο-δυο, αλλά δυστυχώς φαίνεται πως δεν ευθύνεται για τις λιγούρες που έχετε για σοκολάτα, λίγες μέρες πριν την περίοδο.

Μελέτη του Πανεπιστημίου της Πενσιλβανίας έδειξε ότι οι γυναίκες που βρίσκονταν μετά την εμμηνόπαυση παρουσίαζαν την ίδια… λιγούρα για σοκολάτα με τις νεότερες, αποδεικνύοντας έτσι ότι οι διακυμάνσεις των ορμονών δεν ευθύνονται για την επιθυμία να φάμε σοκολάτα.

Ο πραγματικός λόγος για αυτού του είδους τη λαχτάρα είναι ότι η σοκολάτα αποτελεί ένα απολαυστικό σνακ που προσφέρει ανακούφιση, σε μια φάση που οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται κάποιες ενοχλήσεις λόγω του ότι πλησιάζει η περίοδος, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Αν ψάχνετε ένα σνακ που θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, δοκιμάστε λίγο γιαούρτι. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβεστίου φαίνεται πως καταπραΰνουν τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου, όπως κράμπες και εναλλαγές στη διάθεση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου