Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

3 ιδιότητες του τζίντζερ που δεν ξέρατε!

ginger (1)

Ένα φάρμακο της φύσης.
Η γεύση του τζίντζερ είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε ελάχιστο κόσμο. Ωστόσο είναι μία ρίζα που θα μπορούσε να αντικαταστήσει αρκετά παυσίπονα. Στη βοτανολογία είναι ένα από τα απαραίτητα συστατικά για την αντιμετώπιση κυρίως των γαστρεντερικών διαταραχών.

Μάθετε λοιπόν τα εξής:

  • Το τζίντζερ έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Έρευνες υποστηρίζουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ναυτίες, ζαλάδες, τάση προς εμετό. Δρα καλύτερα και από δραμαμίνη μάλιστα για όσους ζαλίζονται εύκολα. Είναι χρήσιμο λοιπόν για τις εγκυμονούσες και για όσους ταξιδεύουν και ζαλίζονται εύκολα.
  • Επίσης με το τζίντζερ μειώνονται οι πόνοι στο ανθρώπινο σώμα λόγω της αντιφλεγμονώδης δράσης. Οι μυϊκές διαταραχές μπορούν να μειωθούν έως και 75% αν προσθέσετε στη διατροφή σας τη μαγική αυτή ρίζα.
  • Τέλος η τελευταία ιδιότητά του είναι ίσως η πιο σημαντική. Είναι μία ρίζα που είναι κατά του καρκίνου. Συγκεκριμένα οι τζιντζερόλες, το βασικό ενεργό συστατικό του τζίντερ δημιουργούν ασπίδα προστασίας στον οργανισμό από διάφορες μορφές καρκίνου. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω της εφίδρωσης που δημιουργείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου