Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Το βράδυ να τρώτε νωρίς και ελαφριά!

CHEESE PLATE

Είναι μέρος της υγιεινής διατροφής.
Το βράδυ ο οργανισμός σας δεν κάνει πολλές καύσεις, με αποτέλεσμα ό,τι τρώτε να αποθηκεύεται στο σώμα σας με τη μορφή λίπους. Σίγουρα τις βραδινές ώρες, φαγητά πλούσια σε υδατάνθρακες και ζάχαρη είναι σχεδόν απαγορευτικά. Ωστόσο υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις. Το σωστό όμως είναι στην καθημερινότητά σας να τρώτε ελαφριά γεύματα το βράδυ και να τα καταναλώνετε τρεις ώρες πριν πάτε στο κρεβάτι σας.
Ωστόσο αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο γιατί οι προτάσεις για δελεαστικά δείπνα και οι λιχουδιές του ψυγείου πάντα καραδοκούν. Για να μπορέσετε να τα αποφύγετε όμως μπορείτε να κάνετε τα εξής:
  • Κρατήστε μακριά τους πειρασμούς: Αν γνωρίζετε τον εαυτό σας και ξέρετε ότι δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε διάφορες λιχουδιές τότε απλά μην τις αγοράζετε. Όταν δεν υπάρχει κάτι στο ψυγείο, δεν θα το φάτε.
  • Φάτε ένα πλήρες δείπνο: Όσο νωρίς και αν το καταναλώσετε, αν το δείπνο σας είναι πλούσιο, περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας θα σας χορτάσει και θα σας κρατήσει χορτάτους για όλο το βράδυ.
  • Βγείτε μία βόλτα: Αφού πρώτα έχετε φάει το βραδινό σας. Βγείτε έξω από το σπίτι σας και σίγουρα η ανάγκη για να τσιμπήσετε κάτι δεν θα υπάρχει. Όταν είστε μέσα στο σπίτι άθελά σας πολλές φορές θέλετε απλά να μασουλήσετε κάτι.
  • Επιλέξτε light επιλογές: Αν διαπιστώνετε ότι πραγματικά δεν αντέχετε, φάτε ένα γιαούρτι ή ένα φρούτο. Ένα κομμάτι κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά θα σας χορτάσει και θα σας ικανοποιήσει χωρίς να σας γεμίσει με περιττές θερμίδες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου