Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Το κρέας και το ψάρι φαίνεται οτι ωφελεί τις γυναίκες με κατάθλιψη!

1fish meat depress

Η κρεατίνη μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση των γυναικών που πάσχουν από καταθλιπτικές διαταραχές.

Η κρεατίνη είναι ένα αμινοξύ, που παράγεται στο ήπαρ, τα νεφρά και το πάγκρεας, αλλά μπορεί ο κάθε άνθρωπος να το λάβει και από το κρέας ή τα ψάρια.

Οι ερευνητές από τρία πανεπιστήμια της Νότιας Κορέας και το Πανεπιστήμιο της Γιούτα διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που πάσχουν από καταθλιπτική διαταραχή και λάμβαναν 5 γρ. κρεατίνης ημερησίως  μαζί με τη φαρμακευτική τους αγωγή, είχαν βελτίωση σε σχέση με τις γυναίκες που απλά ακολουθούσαν θεραπεία με αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Η μελέτη διήρκησε 8 εβδομάδες και συμπεριελάμβανε 52 γυναίκες από την Νότια Κορέα, ηλικίας από 19-65 με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή. Όλες οι γυναίκες πήραν αντικαταθλιπτικό Lexapro κατά τη διάρκεια της μελέτης. 25 από τις γυναίκες έλαβαν και κρεατίνη ενώ οι υπόλοιπες 27 έλαβαν φάρμακο placebo(εικονικό).

Για να μετρήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν την Κλίμακα Κατάθλιψης του Hamilton (HDRS), που είναι ευρέως αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα.

Στα αποτελέσματα φάνηκε ότι η κρεατινή βελτίωσε την πορεία της διαταραχής και μάλιστα δεν φάνηκαν ορατά σημάδια κατάθλιψης. Να σημειωθεί επίσης ότι δεν υπήρχαν παρενέργειες που να σχετίζονται με την λήψη κρεατίνης.

O Perry F. Renshaw, Καθηγητής στην Ψυχιατρικη, αναφέρει ότι τα αντικαταθλιπτικά χρειάζονται 4-6 εβδομάδες για να μπορέσουν να δράσουν, και αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι αυτό να το πετύχουμε πολύ πιο γρήγορα. Αυτό θα ήταν το μεγάλο ζητούμενο.

Η μελέτη έχει δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού American Journal of Psychiatry.
source: beu.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου