Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ήρθε η εποχή του σταφυλιού!

grapes (2)

Ένα σημαντικό φρούτο στη διατροφή σας.
Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι 100 γραμμάρια σταφυλιού περιέχουν περίπου 80 θερμίδες. Είναι ένα φρούτο που περιέχει αρκετές βιταμίνες όπως η Α, η Β και η C. Επιπλέον τρώγοντας σταφύλι ενισχύεται την απορρόφηση ψευδαργύρου, βοηθάτε τον οργανισμό σας να κάνει πιο εύκολη την διαδικασία πέψης, αυξάνετε τις σεξουαλικές ικανότητές σας και ρυθμίζετε σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή σας πίεση.
Επιπλέον το συγκεκριμένο φρούτο δρα και με διαφορετικό τρόπο στον ανθρώπινο οργανισμό.

Δείτε παρακάτω:

Έχει αντιφλεγμονώδης δράση: Σταματούν την απελευθέρωση της ισταμίνης και της προσταγλανδίνης. Οι συγκεκριμένες ουσίες που παράγονται στον οργανισμό   είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία της φλεγμονής.
Έχει αντιαλλεργική δράση: Είναι ίσως η πιο γνωστή δράση του σταφυλιού. Συγκεκριμένα όσοι πάσχουν από αλλεργία χρησιμοποιούν το εκχύλισμα σταφυλιού για την θεραπεία τους.
Είναι ασπίδα προστασίας: Όπως έχουμε ήδη προαναφέρει οι άνθρωποι πρέπει να πίνουν 1-2 ποτήρια κρασί. Κάνει καλό στην καρδιά, προστατεύει τα κύτταρα του DNA και γενικότερα ενισχύει τον οργανισμό.

Οι Αρχαίοι ήταν σοφοί σε πολλά πράγματα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επέλεγαν  να πίνουν κρασί στις συνεστιάσεις τους. Ήξεραν πολύ καλά ότι είναι ένα πολύτιμο ποτό για την υγεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου