Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Φρούτα και λαχανικά για καλύτερη υγεία


Ένας νόστιμος τρόπος για να προστατεύσουμε τη καρδιά μας είναι να καταναλώνουμε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά καθώς τα ισχυρά θρεπτικά συστατικά τους μπορούν να βοηθήσουν τη καρδιά. Εμείς σας προτείνουμε μερικά παρακάτω για να έχετε καλύτερη υγεία με την βοήθεια τους.

-Ανανάς και καλαμπόκι. Ένα φλιτζάνι ανανά έχει πάνω από 100% βιταμίνης C για την ημερήσια ανάγκη σας, η οποία βοηθά την καρδιά να καταπολεμήσει τα ελευθέρα μόρια που προκαλούν βλάβη στα κύτταρα. Το καλαμπόκι διατηρεί τις αρτηρίες στα φυσιολογικά τους επίπεδα.

-Σπανάκι και λαχανίδα. Έρευνα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση σπανακιού μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να βελτιώσει την καρδιακή λειτουργία στις γυναίκες ενώ η λαχανίδα είναι μια καλή πηγή δεκάδων αντιοξειδωτικών για μια υγιή καρδιά.

-Μούρα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η κατανάλωση τριών ή περισσότερων μερίδων μούρων την εβδομάδα, συνέβαλε στη μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής σε γυναίκες στις ηλικίες των 30, 40 και 50.

-Καρπούζι και ντομάτα. Είναι πηγές του λυκοπένιου, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που είχαν περισσότερο λυκοπένιο στο αίμα τους είχαν 55% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο από εκείνους που είχαν λιγότερο.

-Πορτοκάλια και πορτοκαλί πιπεριές. Αν και είναι γνωστό για την περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη C, τα πορτοκάλια περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Οι πορτοκαλί πιπεριές έχουν κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου