Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Ξέχνα τα μαντζούνια. Αυτά τα προϊόντα θα βελτιώσουν την υγεία σου και θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.
seabuckthorn

Κάθε επιστήμη στα πρώτα της βήματα έχει προβλήματα τα οποία πρέπει να διορθωθούν. Πάρε, για παράδειγμα, τη χημεία. Ξεκίνησε με την έρευνα για την ανακάλυψη μιας πολλά υποσχόμενης διαδικασίας: την μετατροπή του μολύβδου σε χρυσό. Και μετά υπήρχαν όλες αυτές οι φιλοσοφικές λίθοι που υπόσχονταν αιώνια ζωή, μεγάλες στύσεις και πολλά πλούτη. Ο αρχάριος χημικός είχε πολλές διαφορετικές οδούς που μπορούσε να ακολουθήσει. Θα μπορούσε βασικά να ξοδέψει τη ζωή του ερευνώντας είτε κάτι για το οποίο θα γινόταν περίγελος μετά από χρόνια είτε κάτι που θα τον έβαζε στο πάνθεον των πρωτοπόρων. Και δεν υπήρχε κανένας τρόπος να ξέρει ποια οδός ήταν η σωστή.

Τα ίδια προβλήματα έχεις κι εσύ σήμερα. Η επιστήμη των συμπληρωμάτων σου δίνει δεκάδες σκευάσματα για κάθε σου πρόβλημα. Οι ερευνητές έχουν ξαμολυθεί σε κάθε γωνιά της υφηλίου για να βρουν πρώτοι το επόμενο θαυματουργό συστατικό. Θα είναι ρίζα από το Περού ή φλοιός θάμνου από την Παταγονία; Ποια είναι αυτά που θα σε κάνει να αισθάνεσαι τέλεια, να έχεις ενέργεια κάθε ώρα της ημέρας, να κοιμάσαι σαν πουλάκι και να βάζεις κιλά πιο δύσκολα κι από υπερμαραθωνοδρόμο; Και ποια είναι αυτά που απλά λένε ότι θα σου δώσουν ποιότητα ζωής χωρίς ποτέ να τα καταφέρνουν; Για να βγεις από αυτή τη ζούγκλα της πληροφορίας, το ΜΗ σταχυολόγησε εκατοντάδες έρευνες για να βρει τις ουσίες αυτές που θα κάνουν τον ήδη γερό οργανισμό σου, απόρθητο οχυρό.

Δες λοιπόν τι είναι αυτό που χρειάζεσαι. Θέλεις να κοιμάσαι καλύτερα για να πηγαίνεις το πρωί το παιδί σου σχολείο; Χρειάζεσαι περισσότερη ενέργεια μετά το μεσημεριανό φαγητό; Μήπως τα μαλλιά σου έχουν αρχίσει μια αργή μετανάστευση από το κεφάλι σου; Σίγουρα υπάρχει κάτι που θα σε βοηθήσει και πολλές φορές υπάρχουν και εναλλακτικές. Τσέκαρε την παρακάτω λίστα για να γλιτώσεις χρόνο και χρήμα από τις αγορές σου.

Μεταβολισμός
Τι χρειάζεσαι: CLA
Πως λειτουργεί: Τώρα που μπήκε ο χειμώνας, οι προσπάθειες της άνοιξης για να χάσεις κιλά και να φτάσεις στις παραλίες σε μια παρουσιάσιμη κατάσταση είναι μια μακρινή ανάμνηση. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι γιορτές που έρχονται σε βάζουν στο moodγια φαγητό και άραγμα στο σπίτι. Πριν σε πάρει η κάτω βόλτα, δραστηριοποίησε τον μεταβολισμό σου και δες καλύτερα αποτελέσματα στην καθημερινή σου προπόνηση. Έρευνα που έγινε σε 71 υπέρβαρα άτομα και δημοσιεύτηκε στο JournalofNutritionβρήκε ότι 3.4 γραμμ. λινολινεϊκού οξέος την ημέρα είχαν σαν αποτέλεσμα την απώλεια 3 κιλών. Επίσης, βρέθηκε ότι το λινολεϊκό οξύ αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό, αυξάνει τον σχηματισμό μυών και μειώνει το κοιλιακό λίπος.

Πάρε:  CLA™ Προστατεύει τους μύες 1000 (EUBIAS)

Τριχόπτωση
Τι χρειάζεσαι: Αντιοξειδωτικά
Βλέπεις τη βούρτσα σου να αποκτά περισσότερα μαλλιά κι από τον Τσίλντρες; Πρέπει να αναλάβεις δράση για να μη βρεθείς με λιγότερες τρίχες κι από τον Κολίνα. Τα μαλλιά σου χρειάζονται ενυδατικά συστατικά για να προστατεύσουν από την ξηροδερμία του τριχωτού της κεφαλής καθώς και αντιοξειδωτικά ειδικά σχεδιασμένα για την τρίχα. Θα ανακόψουν την «καθοδική» πορεία των τριχών σου και θα τις ενδυναμώσουν έτσι ώστε να αντέξουν το κολυμβητήριο, το γραφείο και όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες που τις βάζουν σε κίνδυνο.

Πάρε: κερατίνη 250sf™ 50 κάψουλες (SUPERFOODS), HairSkinNails™ (EUBIAS), Ιπποφαές Eubias™ 350mg 50 κάψουλες (SUPERFOODS)

 

Κατάθλιψη

Τι χρειάζεσαι: Ω-3 λιπαρά οξέα
Εικάζεται ότι ο εγκέφαλος του ανθρώπου άρχισε να μεγαλώνει όταν γίναμε σαρκοβόρα, αλλά πήρε πραγματικά τα πάνω του όταν μάθαμε να πιάνουμε ψάρια. Ο πολιτισμός αναπτύχθηκε σε παραθαλάσσιες περιοχές. Τα ω-3 λιπαρά οξέα αποτελούνται από δύο συστατικά, το EPAκαι το DHA, εικοσιπεντανοϊκό και δεκαεξανοϊκό οξύ αντίστοιχα. Αυτά βοηθούν τον οργανισμό να δημιουργήσει προστατευτικές μεμβράνες για να επικοινωνούν τα κύτταρα του εγκεφάλου και αυξάνει την ευαισθησία στην σεροτονίνη, την ορμόνη της ευτυχίας. Επίσης, βελτιώνουν τη μνήμη και την ενέργεια. Έρευνα που έγινε σε καταθλιπτικούς βρήκε ότι 1 γρ. ιχθυελαίου την ημέρα για 12 εβδομάδες ήταν αρκετό για να κάνει το 70% από αυτούς να απαλύνουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης στο μισό.

Πάρε: Μουρουνέλαιο Extra™ 400mg 50 κάψουλες (SUPERFOODS), Krill 500mg™ (EUBIAS), Έλαιο Σολομού Extra™ 500mg 50 κάψουλες (SUPERFOODS), Μουρουνέλαιο multivit™(EUBIAS)

Μεσημεριανή υπνηλία

Τι χρειάζεσαι: GinkgoBiloba
Πως δουλεύει: Το πρωινό σου στη δουλειά ήταν άκρως παραγωγικό, αλλά το μεσημέρι είχες την καθόλου εμπνευσμένη ιδέα να φας σκαλοπίνια με εστραγκόν ή κάτι μεξικάνικο. Ο οργανισμός σου, όπως είναι φυσικό, κατευθύνει όσο αίμα του περισσεύει στην πέψη. Εσύ όμως έχεις μήτινγκ μπροστά σου και ο διευθυντής σου δεν θα ικανοποιηθεί αν αποκοιμηθείς στο κρεσέντο της παρουσίασής του. Το εκχύλισμα Gingkobilobaανοίγει τα αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν αίμα στον εγκέφαλό σου και άρα του δίνουν περισσότερο οξυγόνο για να κάνει τη δουλειά του. Επίσης, πρόσφατη έρευνα βρήκε ότι οι άντρες που έπαιρναν 180 mgGingkoBilobaτην ημέρα ήταν 20% περισσότερο παραγωγικοί από τους υπόλοιπους.

Πάρε: Ginkgo Biloba™ 6000 (EUBIAS)

Προβλήματα γονιμότητας (Καρνιτίνη)

Τι χρειάζεσαι: L-Καρνιτίνη
Πως λειτουργεί: Στην διαδικασία της αναπαραγωγής πολλές φορές ενοχοποιείται ο εξοπλισμός της γυναίκας ως ελαττωματικός. Το θέμα είναι ότι όση σημασία έχει ο «φούρνος» άλλη τόση έχουν και τα συστατικά. Για να κρατήσεις τα δικά σου σε άψογη κατάσταση, φόρα χαλαρά εσώρουχα, έτσι ώστε οι όρχεις σου να κρατάνε τη χαμηλότερη θερμοκρασία που χρειάζονται και δώσε στα σπερματοζωάριά σου το αμινοξύ καρνιτίνη. Ιταλική έρευνα βρήκε ότι το χρειάζονται για να φτάσουν στο ωάριο. Βρέθηκε ότι οι άντρες που έπαιρναν 3 γρ. καρνιτίνης την ημέρα για 4 μήνες, αύξησαν την ποιότητα του σπέρματός τους.

Πάρε: L-Καρνιτίνη™ Σωστή λειτουργία (EUBIAS)

Κόπωση 

Τι χρειάζεσαι: Συνένζυμο Q10
Αν τελειώνεις τη μέρα σου και αισθάνεσαι ότι δούλευες σε χειροκίνητο λατομείο (ενώ είσαι ακόμα φοιτητής) τότε το σώμα σου χρειάζεται τόνωση. Μία από τις πλέον πρόσφατες ανακαλύψεις είναι το συνένζυμο Q10. Αυτή η ουσία παράγεται στο σώμα σου και βελτιώνει την ικανότητα των μυών σου να εκμεταλλεύεται το οξυγόνο που λαμβάνουν από το αίμα. Επιστήμονες από την Αϊόβα πήραν 20 άτομα με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και τους έδωσαν 100mg Q10 την ημέρα για 3 μήνες. Το αποτέλεσμα: εξάλειψη του 90% των συμπτωμάτων και πολλή περισσότερη ενέργεια.

Πάρε: ADRENALINA™ 350mg 30 κάψουλες (SUPERFOODS), Συνένζυμο Q10™(EUBIAS)

Υψηλή χοληστερόλη

Τι χρειάζεσαι: Φυτικές στανόλες
Πως δουλεύει: Ας υποθέσουμε ότι μόλις πήρες γενικές εξετάσεις αίματος και ο γιατρός σου σου είπε πως έχεις αίμα υγιέστατου δεκαπεντάχρονου. Εκτός από την χοληστερόλη. Η χοληστερόλη σου είναι 240, κάτι που δεν θα σε οδηγήσει στο έμφραγμα μεθαύριο, αλλά που σίγουρα πρέπει να ρυθμίσεις και να ρίξεις κάτω από το όριο ασφαλείας των 200 μονάδων όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η μία επιλογή σου είναι στατίνες, φάρμακα που παίρνεις με συνταγή γιατρού. Οι φυτικοί εξάδελφοί τους είναι οι φυτικές στανόλες, οι οποίες δεσμεύουν τη χοληστερόλη στο έντερό σου, πριν εισέλθει στο αίμα.

Πάρε: Umbrella Policosanol 30 κάψουλες (SUPERFOODS), CardioExtra™ Φυτοστερόλες (EUBIAS)

Γρίπη

Τι χρειάζεσαι: Φλαβονοειδή
Αν χρειάζεσαι, από τον Νοέμβρη μέχρι τον Μάιο, να κόψεις τρία δάση σε χαρτομάντιλα, τότε το ανοσοποιητικό σου χρειάζεται ένα χεράκι βοηθείας. Από την άλλη η γρίπη κάθε είδους καραδοκεί. Κάθε δύο χρόνια βγαίνει και μία νέα ποικιλία που απειλεί, το λιγότερο, να σε ρίξει στο κρεβάτι. Μπούσταρε το ανοσοποιητικό σου με φλαβονοειδή και θα έχεις και άλλα οφέλη, όπως περισσότερη ενέργεια και καλύτερη άμυνα απέναντι σε πολλές ασθένειες. Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο AmericanJournalofClinicalNutrition, οι ασθενείς παρακολουθήθηκαν για 72 μέρες. Αυτοί που έλαβαν φλαβονοειδή είχαν 14 με 21% βελτίωση στα συμπτώματα γρίπης και κοινού κρυώματος.

Πάρε: Εχινάτσια Eubias™ 300mg 50 κάψουλες (SUPERFOODS), C Plus™ Μασώμενο | Βιταμίνη C & Ψευδάργυρος (EUBIAS), Βιταμίνη C™ 350mg 30 δισκία (SUPERFOODS), Βιταμίνη C™ 1000mg (EUBIAS)

Αλλεργίες

Τι χρειάζεσαι: Πετασίτη (Butterbur) ή θαλασσινό νερό
Το εκχύλισμα πετασίτη θα μπλοκάρει τις λευκοτριένιες, ουσίες παρόμοιες με τις ισταμίνες που παράγονται από το σώμα σου όταν έχεις αλλεργική αντίδραση, κι έτσι θα κόψει το φτάρνισμά σου. Για την καταρροή προτίμησε κάποιο διάλυμμα με τις ιδιότητες του θαλασσινού νερού. Το χλωριούχο νάτριο και τα ευεργετικά συστατικά του θαλασσινού νερού (μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία) θα επισπεύσουν τη θεραπεία είτε από μόνα τους είτε ενισχύοντας τη δράση των ρινικών αποσυμφορητικών φαρμάκων.

Πάρε: Ομανίτους™ 350mg 50 κάψουλες (SUPERFOODS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου