Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ο ταραμάς της νηστείας

taramas

Κρύβει κινδύνους!

Μπήκαμε στη Σαρακοστή και πολλοί από εσάς νηστεύετε. Για οποιονδήποτε λόγο (θρησκευτικό, αποτοξίνωση) έχετε επιλέξετε να κάνετε νηστεία για 40 ημέρες θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί. Πολλά από τα τρόφιμα που τρώτε έχουν αρκετές θερμίδες, κάνουν κακό στην χοληστερίνη σας, πρέπει να τα τρώτε σε συγκεκριμένες ποσότητες.

Επιπλέον αρκετοί άνθρωποι προκειμένου να καλύψουν την πείνα τους, επειδή δεν τρώνε κρέας, καταναλώνουν αρκετό ψωμί και υδατάνθρακες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα φυσικά να κερδίζουν θερμίδες. Άρα προσοχή γιατί η νηστεία μπορεί να σας χαρίσει περισσότερες θερμίδες απ’ότι υπολογίζατε.

Ο ταραμάς είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σαρακοστιανά φαγητά. Αρκετοί άνθρωποι συνοδεύουν τα φαγητά τους με τον ταραμά ως ντιπ. Θα πρέπει λοιπόν να μάθετε ότι τα συστατικά του είναι δύο, το αυγοτάραχο και το ελαιόλαδο.

Περιέχει μαγνήσιο, φώσφορο και μονοακόρεστα λιπαρά. Κάνει καλό στην λειτουργία της καρδιάς σας, στο νευρικό σας σύστημα και σας χαρίζει ενέργεια. Ένα ακόμη συστατικό του ωστόσο είναι και το αλάτι και η περιοκτικότητά του είναι μεγάλη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι άνθρωποι που το καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες να αντιμετωπίζουν προβλήματα χοληστερίνης, πίεσης αλλά και με το ουρικό οξύ. Βλέπετε 40 ημέρες νηστείας δεν είναι και λίγες.

Παντού ισχύει το μέτρο, ένας λόγος παραπάνω την σαρακοστή όπου το μενού σας είναι πιο περιορισμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου