Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Κεράσια: Τα οφέλη στην υγεία σας

large - Copy (4)

Πλούσια σε μεταλλικά άλατα, φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Τα κεράσια είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη Α, C,B, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό. Επιπλέον περιέχουν φυτοστερόλες, δίνουν ενέργεια στον οργανισμό σας και δεν περιέχουν πολλές θερμίδες. Σύμφωνα με έρευνες η πρόσληψη φυτοστερολών, οι οποίες περιέχονται και στα κεράσια συμβάλλουν στην μείωση της χοληστερίνης. Επίσης ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και διαθέτουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι είναι ενάντια σε φλεγμονές και λοιμώξεις που μπορούν να συμβούν στον ανθρώπινο οργανισμό.

Έχουν γίνει και πολλές έρευνες για τον χυμό των κερασιών. Αυτές υποστηρίζουν ότι είναι το Α και το Ω στην υγεία των δοντιών σας. Συγκεκριμένα καταστέλλουν τη δραστηριότητα των ενζύμων που προκαλούν πλάκα και τερηδόνα.

Τα κεράσια είναι ένα φρούτο το οποίο χαρίζει ενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό. Μειώνουν αισθητά την πνευματική κόπωση, γι αυτό συμβουλεύεται οι άνθρωποι να τα καταναλώνουν στην δουλειά τους αλλά και οι μαθητές κατά την διάρκεια των εξετάσεων.

Τέλος έχουν και αντιοξειδωτική δράση, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητα σε συγκεκριμένη ποσότητα, σε διατροφικό πλάνο, ανθρώπων που ακολουθούν δίαιτα. Η αντιοξειδωτική δράση τα χρήζει απαραίτητα για την υγεία του ήπαρ, της χολής και γενικότερα των αδένων. Βοηθάνε στην σωστή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματός σας, όπως όλα τα αντιοξειδοτικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου