Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Tips για ένα πιο υγιεινό καλοκαίρι

healthy_summer

Είναι ευκαιρία τους καλοκαιρινούς μήνες να υιοθετήσετε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, ίσως πιο υγιεινό και πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό και την ψυχολογία σας. Ενώ μερικές συνήθειες παραμένουν από τον χειμώνα, υπάρχουν άλαλες τόσες που διαφοροποιούνται για ευνόητους λόγους το καλοκαίρι. Η άσκηση γίνεται προτεραιότητα και ο καιρό δίνει την ευκαιρία για εναλλακτικού και πιο διασκεδαστικούς τρόπους γυμναστικής. Εξάλλου τα σώμα λειτουργεί σαν ένας οργανισμός που πότε έχει ενέργεια και πότε πέφτει σε αδράνεια. Είναι στο χέρι του καθένα να εντοπίζει πότε το σώμα του βαριέται και αν φροντίζει να του δώσει ενέργεια εκ νέου.

Αυτή η εποχή είναι ότι πρέπει να ανανεώσετε τον οργανισμό και να τονώσετε το σώμα σας, βρίσκοντας διαφορετικούς τρόπους γυμναστικής αλλά και διατροφής.

Γυμναστική:
 Ο κλειστός χώρος του γυμναστηρίου αν το χειμώνα σας φαίνεται μονότονος και κουραστικός, τότε το καλοκαίρι σίγουρα δεν θα μπορείτε να το αντέξετε. Βρείτε εναλλακτικούς τρόπους άθλησης που θα σας επιτρέπουν να είστε σε εξωτερικό χώρο. Το τρέξιμο και το κολύμπι είναι τα πιο εύκολα για να δοκιμάσετε.

Φροντίστε να έχετε ένα υγιεινό μεσημεριανό γεύμα.
 Ευφάνταστες σαλάτες με φρούτα, λαχανικά, όσπρια αλλά και ξηρούς καρπούς θα σας δώσουν ενέργεια κι όχι θερμίδες.

Go for smoothies! Είναι νόστιμα, θρεπτικά και υγιεινά, κατάλληλα για να δροσίσουν τη μέρα στο ξεκίνημά της.

Φροντίστε το δέρμα σας να είναι extra ενυδατωμένο.
 Όλο και περισσότερη επιφάνεια θα είναι εκτεθειμένη για τους επόμενους μήνες και φυσικά καμία δεν θέλει επιδερμίδα ξηρή και άγρια. Χρησιμοποιήστε λοιπόν μία ενυδατική κρέμα σώματος ή και λάδι για πιο βαθιά ενυδάτωση.

 Το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου